10 oktober 2018

Vorige Artikel 2 van 22 Volgende

Tijd:

Tijd is maar een lastig ding. Soms heb ik er veel te veel van en soms echt te weinig. Ik heb de neiging om altijd te veel te willen in te weinig tijd. Van te voren maak ik dan een lijstje met de "to do"dingen, achteraf kom ik er dan altijd achter dat het lijstje te vol stond. Dat geeft toch altijd zo'n onvoldaan gevoel. 

Ik kan me de tijden herinneren dat de uren voorbij kropen, denk bijvoorbeeld aan de saaie lessen op school, in mijn geval dan geschiedenis en aardrijkskunde. De biologie, schei- en natuurkunde lessen konden mij niet lang genoeg duren! Of dan bijvoorbeeld 9 uren per dag bollenpellen. Man, man, man wat een saai werk, maar ach, we maakten er wat van! Schor van het schreeuwen om boven de machines uit te komen, maar op vrijdag met een "zak geld" naar huis. 

Inmiddels vliegen de uren, de dagen, de jaren voorbij en wil ik nog zoveel. Maar elke dag heeft maar 24 uur. En dat zal ook altijd wel zo blijven. 

Wat dan wel weer zo'n mooi verschil binnen ons gezin oplevert, is dat onze kinderen de tijd niet helemaal goed kunnen "aanvoelen". Neem onze dochter bijvoorbeeld. Zij staat iedere dag om 6.00 uur op zodat ze voldoende tijd heeft om om 7.45 uur naar school te fietsen. 1 uur en 45 minuten! Ik draai me nog maar een keer om.

Onze zoon daarentegen, draait zich nog 10 keer om, gaat plassen, dan weer liggen en komt er dan achter dat hij nog slechts 20 minuten heeft om aan te kleden, haren in model te kammen, gel erin en ook nog fohnen, (want hij is natuurlijk wel ijdel) te eten, tandenpoetsen, tas pakken, jas en schoenen aan en hup op de fiets naar school. Ik kan je zeggen dat er dan een tornado door het huis waait. Eerder wakker maken heeft ook geen enkele nut. Dit omdat hij wel een poging doet om wakker te worden door de wekker. Lees: de hele woning, inclusief de hond is wakker van het eenden gekwaak (dat is zijn wekgeluid) behalve meneer!

Waar ze beide geen benul van hebben, is de tijd dat het spul aan hun telefoon of playstation besteedt. Op een gegeven moment is het mooi geweest en vraag ik hen om er mee te stoppen, krijg je standaard het antwoord:"Ik ben er net op!" Tja denk ik dan. 

Laatst had onze zoon een vriendje thuis om te spelen. Ze hadden nog 10 minuten en zouden in de buurt een rondje fietsen. 1 Uur en 50 minuten later was ik in alle staten en heb er serieus over nagedacht om de politie te bellen toen hij nog niet thuis bleek te zijn. Eigenlijk is hij altijd op tijd thuis (dat dan weer wel) maar hij had nu geen horloge of mobiel mee. Hij heeft echt geen benul van tijd, hoe lang 10 minuten eigenlijk duren. Hij was leuk in de buurt (zoals we hadden afgesproken en dat ik later naar mijn hoofd geslingerd kreeg) 50 keer van de bult gefietst. "Het was zo leuk, ik ben de tijd vergeten".

Wel bijzonder dat je verwacht dat je in 10 minuten 50 keer een bult op en af kan!

Ik ben blij dat jij de tijd en de rust vindt om mijn blog te lezen. Wellicht heb je nog tijd over om de leuke cadeautjes in de shop te bekijken. In slechts 4 stappen zijn ze van jou! Of stuur je ze naar iemand die je lief is! Veel winkelplezier!

https://www.prutselhuis.nl/c-4595613/alle-cadeautjes/

Tot volgende week!

 

  • Logo Prutselhuis

Welkom bij Prutselhuis!

Je bent nu namelijk in dé juiste webshop beland voor unieke, originele en betaalbare brievenbuscadeautjes. 

Prutselhuis biedt voor ieder wat wils uit het ruime assortiment. 

Wil je iemand verrassen met een kadootje van Prutselhuis? Geef dan een ander afleveradres door. Onze cadeautjes worden verrassend leuk ingepakt, waardoor de ontvanger het idee heeft een echt cadeautje te ontvangen!

Vergeet de GRATIS kaart niet op te geven bij je bestelling!

 

 

Gratis cadeautje bij je bestelling boven €15!

(excl verzendkosten van slechts € 2,99 per brievenbusverpakking)

Gastenboek

  • 30-08-2018 - Hallo Petra
    Hierbij wil ik je even laten weten dat ik...  lees meer
  • 29-08-2018 - leuk om te lezen Petra lees meer
  • 08-06-2018 - Hoi Angelique

    Fijn dat de sleutelhanger zo goed ontvangen is. Dat...  lees meer
Plaats een bericht
© 2017 - 2018 Prutselhuis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel